SUA: Camerea Reprezentanţilor adoptă măsuri pentru salvarea economiei de coronavirus

SUA: Camerea Reprezentanţilor adoptă măsuri pentru salvarea economiei de coronavirus

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a aprobat sâmbătă în zori cu o largă majoritate un pachet de măsuri pentru a atenua impactul coronavirusului asupra economiei ţării, informează France Presse.

În plină campanie prezidenţială, republicanii şi democraţii au reuşit în sfârşit să se înţeleagă, încurajaţi de preşedintele Donald Trump. Adoptat cu 363 de voturi pentru şi 40 împotrivă de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, textul trebuie acum examinat de Senat, cu majoritate republicană.

"Suntem mândri că am ajuns la un acord cu administraţia pentru a rezolva provocările majore", a scris anterior preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi adresându-se grupului său parlamentar.

Potrivit dnei Pelosi, textul oferă "depistare gratuită pentru orice persoană având nevoie să fie testată, inclusiv pentru cei care nu au asigurare", precum şi un concediu medical "de urgenţă", cu "două săptămâni şi până la trei luni de concediu din motive familiale sau medicale".

Statele Unite nu au un sistem universal de servicii de sănătate şi milioane de americani nu sunt sau sunt prost asiguraţi, în timp ce concediul medical plătit este disponibil numai pentru o minoritate de angajaţi, dintre care mulţi sunt plătiţi cu ora.

Acest lucru face ca societatea americană să fie mai vulnerabilă la epidemie, deoarece mulţi oameni nu pot să-şi întrerupă lucrul pentru a rămâne acasă.

Proiectul de lege mai prevede un acces mai uşor la asigurări de şomaj, precum şi la bunuri alimentare, în special pentru copiii fără şcoală pentru a preveni răspândirea, şi de asemenea deblochează fonduri federale pentru a finanţa programul "Medicaid", care acoperă sănătatea americanilor cu cele mai mici venituri.

După votul din Camera Reprezentanţilor, textul va trebui aprobat în Senat, care nu se va reuni până luni după-amiază, şi apoi semnat de Donald Trump pentru a intra în vigoare.

Planul de sprijinire a economiei a fost anunţat cu mare pompă luni de către Donald Trump, care a făcut din economie unul dintre principalele sale argumente de campanie. El a fost apoi subiectul unor discuţii aprige cu democraţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”