SUA: Clinton îl devansează pe Sanders, Cruz înaintea lui Trump, la primarele din Iowa (rezultate parțiale)

SUA: Clinton îl devansează pe Sanders, Cruz înaintea lui Trump, la primarele din Iowa (rezultate parțiale)

Democrata Hillary Clinton îl devansa luni pe rivalul său Bernie Sanders, în timp ce Marco Rubio a înregistrat un salt în tabăra republicană, la două ore de la începerea primului vot la primarele prezidențiale din Iowa, scrie AFP. La orele 21.00 (03.00 GMT), Hillary Clinton îl devansa pe Bernie Sanders cu un punct punct, după numărarea a circa 79% din voturi.

Fostul secretar de stat obținuse 50% din voturi, față de 49% pentru Bernie Sanders, iar Martin O'Malley 1%.

În tabăra republicanilor, ultraconservatorul senator de Texas Ted Cruz îl devansa cu patru puncte pe miliardarul și regele sondajelor Donald Trump, în timp ce Marco Rubio reușise o ascensiune spectaculoasă, după numărarea a 97% din voturi, potrivit CNN.

Ted Cruz obținuse 28% din voturi, Donald Trump 24%, iar Marco Rubio 23%.

Primele voturi la primarele americane au început să fie exprimate luni seară în Iowa, pentru a-i departaja pe candidații la prezidențiale din fiecare partid, transmite AFP.

În tabăra democraților, alegătorii din Iowa au avut de ales între Hillary Clinton, Bernie Sanders sau Martin O'Malley.

Republicanii s-au pronunța pentru unul dintre cei 12 candidați, printre care miliardarul Donald Trump, senatorul de Texas Ted Cruz sau Marco Rubio.

Fostul guvernator de Maryland Martin O'Malley a decis să se retragă din cursa pentru învestitura democraților în urma rezultatelor slabe obținute în Iowa, anunță CNN.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”