SUA: Democratul Eric Adams, un ex-poliţist de culoare, foarte aproape de a deveni viitorul primar al New York

SUA: Democratul Eric Adams, un ex-poliţist de culoare, foarte aproape de a deveni viitorul primar al New York

Fostul poliţist Eric Adams, un luptător împotriva discriminărilor rasiale în interiorul forţelor de ordine, este aproape asigurat că va deveni al doilea primar de culoare din istoria metropolei americane New York, după ce a câştigat alegerile primare ale Partidului Democrat, transmite miercuri AFP.

Potrivit celor mai recente rezultate anunţate de Biroul electoral din New York, Eric Adams, în vârstă de 60 de ani şi actual preşedinte al districtului Brooklyn, a câştigat la mică distanţă (50,5% contra 49,5%) în faţa lui Kathryn Garcia, o funcţionară cu experienţă din primărie, care şi-a recunoscut miercuri înfrângerea.

Adams, care s-a prezentat drept candidatul muncitorilor şi al dezmoşteniţilor, într-un oraş fragilizat de pandemie şi de criminalitatea în creştere, mai ales cu arme de foc, şi-a declarat încă de marţi seara victoria.

'Trebuie acum să ne concentrăm pe victorie în noiembrie pentru a ţine promisiunea acestui oraş formidabil faţă de cei care suferă, care sunt lipsiţi de şanse şi vor un viitor sigur, echitabil şi accesibil pentru toţi newyorkezii', a spus Adams.

Capitala economică americană este un bastion democrat, astfel încât învingătorul în aceste alegeri primare este dat câştigător al scrutinului general din noiembrie, unde îl va înfrunta pe republicanul Curtis Sliwa, animator radio şi fondator în anii 1970 al 'Guardian Angels', patrule voluntare care luptau împotriva criminalităţii pe atunci endemice.

Eric Adams, un democrat moderat, ar urma să-i succeadă impopularului Bill de Blasio şi să devină al doilea primar de culoare al metropolei cu 8,5 milioane de locuitori, după David Dinkins, decedat în noiembrie 2020 la 93 de ani.

Adams, fost poliţist timp de 22 de ani în NYPD, unde a ajuns căpitan, a co-fondat în 1995 asociaţia '100 Blacks in Law Enforcement', pentru a lupta împotriva rasismului în rândul forţelor de ordine, încă activă şi astăzi.

Lansat ulterior în politică, a fost ales în 2006 în Senatul din New York, unde a fost reconfirmat de trei ori, înainte de a fi ales preşedinte al districtului Brooklyn.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție