SUA denunţă termenii echipei OMS ce va investiga originea noului coronavirus

SUA denunţă termenii echipei OMS ce va investiga originea noului coronavirus

Statele Unite au considerat marţi că termenii potrivit cărora o echipă de experţi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) urmează să investigheze originile noului coronavirus nu au fost negociaţi în mod transparent sau în conformitate cu mandatul agreat de statele membre, informează Reuters.

Administraţia Trump a acuzat agenţia ONU că este "centrată pe China", ceea ce directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a negat în repetate rânduri. SUA au acuzat de asemenea China că a ascuns amploarea epidemiei iniţiale.

Garrett Grigsby, şef al biroului pentru afaceri globale în Departamentul Sănătăţii american, a declarat adunării ministeriale a OMS că statele membre au fost informate în legătură cu termenii de referinţă ai anchetei doar acum câteva zile.

"TOR (termenii de referinţă) nu au fost negociaţi într-un mod transparent cu toate statele membre ale OMS. TOR şi investigaţia în sine par a fi incompatibile cu mandatul acordat de statele membre", a spus el, fără a elabora.

Cel mai important expert al OMS pentru situaţii de urgenţă, Mike Ryan, a declarat pe 30 octombrie că echipa de oameni de ştiinţă condusă de OMS şi omologii lor chinezi au avut o primă întâlnire virtuală cu privire la investigaţiile comune asupra originii noului coronavirus apărut în China la sfârşitul anului trecut, urmând că ei să se deplaseze pe teren.

La nivel mondial, au fost raportate peste 50,74 milioane de persoane infectate şi 1,26 milioane care au murit, potrivit unui bilanţ Reuters.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”