SUA: Departamentul de Justiţie va analiza reacţia forţelor de ordine la atacul armat din Texas

SUA: Departamentul de Justiţie va analiza reacţia forţelor de ordine la atacul armat din Texas

Departamentul de Justiţie din SUA a anunţat duminică o analiză asupra reacţiei forţelor de ordine la atacul armat dintr-o şcoală din Uvalde, în Texas, în urma căruia au murit 19 copii şi doi profesori, în contextul furiei tot mai mari în legătură cu faptul că poliţia nu a intervenit rapid pentru a-l împiedica pe atacator, relatează Reuters.

Forţele de ordine din Uvalde i-au permis atacatorului să rămână într-o clasă din Şcoala Elementară Robb timp de aproape o oră în timp ce poliţiştii aşteptau pe culoar, iar copii din interior sunau panicaţi la numărul de urgenţă pentru ajutor.

Autorităţile locale şi ale statului Texas au anunţat că desfăşoară propria anchetă.

Anthony Coley, un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie, a spus că analiza reacţiei forţelor de ordine la atac a fost declanşată la solicitarea primarului din Uvalde.

"Scopul evaluării noastre este de a oferi o dare de seamă independentă asupra acţiunilor şi reacţiilor forţelor de ordine în acea zi şi de a identifica lecţiile care pot fi învăţate şi bunele practici pentru a ajuta serviciile de urgenţă să se pregătească şi să răspundă la atacuri armate", a declarat Coley.

"Departamentul de Justiţie va publica un raport cu descoperirile sale la finalizarea evaluării", a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”