SUA, despre amenințările nucleare ale lui Putin: Vor exista „consecințe severe”

SUA, despre amenințările nucleare ale lui Putin: Vor exista „consecințe severe”

Statele Unite iau în considerare amenințarea președintelui rus Vladimir Putin, conform căreia ar putea folosi arma nucleară în războiul din Ucraina, a afirmat, miercuri, un purtător de cuvânt al Casei Albe, care a vorbit despre „consecințe severe” dacă Putin și-ar pune în practică amenințarea, relatează AFP, conform Agerpres .

Vladimir Putin a anunțat, miercuri, mobilizarea a 300.000 de rezerviști. FOTO SHUTTERSTOCK

Este o retorică iresponsabilă din partea unei puteri nucleare, dar nu este diferită de modul în care el se exprimă de şapte luni şi noi o luăm în serios”, a afirmat la postul ABC purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru securitate naţională a SUA, John Kirby.

Noi monitorizăm cât putem de bine postura lor strategică astfel încât, la nevoie, să o putem schimba pe a noastră. Dar la ora actuală nimic nu spune că aceasta ar fi necesar”, a mai precizat reprezentantul Casei Albe.

Fiind întrebat despre mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști anunțată mai devreme de liderul de la Kremlin, Kirby a răspuns: „Ne aşteptam la asta”. „Ea arată incontestabil că el este în suferinţă” pe plan militar, a observat purtătorul de cuvânt american, precizând că Putin „are probleme cu dezertările, forţează răniţii să se întoarcă la luptă, deci clar că el are o problemă cu recrutările”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat, miercuri dimineața, mobilizarea a 300.000 de rezerviști.

Conform acestuia, în fața amenințării reprezentate de „regimul nazist de la Kiev”, sprijinit militar și financiar de Occident, „vom folosi cu siguranţă toate mijloacele la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a afirmat liderul rus, referindu-se la armele nucleare.

Acesta „nu este un bluf”, a ținut să precizeze Putin, care a învinuit Occidentul, respectiv SUA, UE şi Marea Britanie, că după ce a obligat Kievul să nu mai negocieze cu Moscova încearcă în prezent să încurajeze Ucraina să desfăşoare operaţiuni militare inclusiv pe teritoriul rus, fiindcă „scopul Occidentului este să slăbească, să divizeze şi să distrugă Rusia”.

În politica sa agresivă anti-rusească, Occidentul a depăşit orice limită. Cei care încearcă să ne şantajeze cu armele nucleare trebuie să ştie că vântul se poate schimba în direcţia lor”, a mai precizat Vladimir Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...