SUA: Directorul agenției antidrog și-a anunțat demisia

SUA: Directorul agenției antidrog și-a anunțat demisia

Directorul influentei agenții antidrog a SUA - DEA - va demisiona la 1 octombrie, după ce s-a aflat timp de mai multe luni în dezacord cu președintele Donald Trump, transmite miercuri AFP, citând o purtătoare de cuvânt a agenției.

FOTO (c): Kevin Lamarque/REUTERS

Demisia lui Chuck Rosenberg va intra în vigoare la 1 octombrie, a precizat Katherine Pfaff.

Decizia sa de a renunța la acest post nu este o surpriză. Situația lui Rosenberg, aflat la conducerea DEA din vremea administrației lui Barack Obama și cunoscut pentru apropierea sa de fostul șef al FBI James Comey, demis în mai de Trump, părea și mai compromisă din iulie, când a criticat deschis remarcile președintelui în sensul că polițiștii nu trebuie să se poarte cu "mănuși" cu suspecții.

Chuck Rosenberg ocupa de altfel interimar, din mai 2015, funcția de director al agenției antidrog americane, după ce predecesoarea sa Michele Leonhart a fost nevoită să demisioneze în urmă dezvăluirilor privind "petrecerile" la care participaseră mai mulți agenți ai DEA în Columbia în compania unor prostituate.

Agenția antidrog americană se află în prima linie a luptei împotriva flagelului produs de opiacee în SUA, unde numărul deceselor din cauza supradozelor a înregistrat o creștere semnificativă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...