SUA: Donald Trump a fost ales de Dumnezeu, afirmă unul dintre miniştrii săi

SUA: Donald Trump a fost ales de Dumnezeu, afirmă unul dintre miniştrii săi

Donald Trump a spus cândva în glumă că 'el este Alesul', dar pentru unul dintre miniştrii săi este evident: preşedintele republican a fost ales de Dumnezeu ...la fel ca predecesorul său democrat, Barack Obama, potrivit France Presse.

'Ştiţi, Barack Obama nu ar fi devenit preşedinte al SUA dacă Dumnezeu nu ar fi hotărât. Şi nici Donald Trump', a declarat ministrul demisionar al energiei, Rick Perry, la canalul Fox News, într-un interviu difuzat duminică.

Îndreptându-şi brusc privirea spre cer la una din conferinţele sale de presă improvizate, Donald Trump s-a autoproclamat la sfârşitul lunii august 'Cel ales' pentru a duce războiul comercial cu China. El a spus apoi că a fost o glumă şi a criticat sever mass-media care îl luase în serios.

Referindu-se la acest episod, Perry - un creştin practicant - a relatat o recentă conversaţie pe care a avut-o cu miliardarul republican.

'Ştiu că unii au spus că aţi afirmat că sunteţi Alesul. Şi le răspund că sunteţi. Am spus: 'Dacă sunteţi un creştin credincios, înţelegeţi planul lui Dumnezeu pentru cei care ne guvernează şi ne judecă pe această planetă', a adăugat el.

Numeroşi membri ai administraţiei Trump, între care şi vicepreşedintele Mike Pence, sunt creştini practicanţi.

În martie, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a fost întrebat în timpul unei vizite în Israel asupra eventualităţii ca Donald Trump să fie cel ales pentru 'a ajuta la salvarea poporului evreu de ameninţarea iraniană'.

'În calitate de creştin, cred cu siguranţă că aceasta este posibil', a răspuns Mike Pompeo.

Rick Perry a fost citat de numeroase ori de către martori în ancheta condusă de democraţi în Congresul SUA în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump în dosarul ucrainean.

Ministrul demisionar a afirmat în interviu că Donald Trump va scăpa de această procedură extraordinară fără a fi destituit.'Este un individ extraordinar', a exclamat el.

Salutând 'munca remarcabilă' a lui Perry, Donald Trump a anunţat în octombrie plecarea acestuia din funcţie până la sfârşitul anului.

Dar cei doi sunt departe să fi avut întotdeauna relaţii cordiale.

Fost guvernator de Texas şi candidat mai puţin norocos în alegerile primare ale republicanilor din 2012 şi 2016, Rick Perry a spus în 2015 despre rivalul său Donald Trump că este un 'cancer pentru conservatorism', aminteşte AFP. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Irina Cristea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…