SUA: Donald Trump i-a asigurat pe angajații CIA că îi va susține "1.000%"

Președintele SUA, Donald Trump, i-a asigurat sâmbătă pe angajații CIA că îi va susține "1.000%", încercând să calmeze polemica creată de referirile sale foarte critice la adresa agenției de informații înainte de preluarea funcției, notează AFP.

"Sunt în întregime cu voi (...) Vă iubesc, vă respect", a declarat Trump, în cursul unei vizite la sediul celebrei agenții din Langley, Virginia. "Nimeni nu este la fel de atașat de comunitatea de informații și de CIA ca Donald Trump", a adăugat președintele american, vorbind despre el însuși la persoana a treia, remarcă AFP.

"Suntem pe aceeași lungime de undă, vom face lucruri fantastice", a spus Donald Trump, în vizita efectuată la CIA, în prima zi de după depunerea jurământului, menționând în special lupta contra grupării Stat Islamic (SI).

"Noi nu am utilizat capacitățile reale de care dispunem. Trebuie să scăpăm de SI, nu avem alegere", a subliniat el.

Evocând "războiul" său în curs cu mass-media, al 45-lea președinte al SUA a afirmat că jurnaliștii fac parte "dintre ființele umane cele mai necinstite de pe pământ".

Mike Pompeo, ales de Donald Trump pentru a conduce CIA, nu a fost confirmat încă de Congres.

Șeful în exercițiu al agenției, John Brennan, l-a sfătuit în urmă cu o săptămână pe viitorul președinte să "se disciplineze", în numele securității SUA.

"Trump trebuie să înțeleagă că mizele depășesc persoana sa, este vorba de SUA și securitatea națională", a spus Brennan.

Înainte de preluarea mandatului, Trump a reacționat cu vehemență la publicarea în presă a unor documente cu autenticitate incertă ce afirmau că serviciile ruse de spionaj ar dispune de informații compromițătoare despre el.

El a considerat în special "scandalos ca agențiile de informații să fi permis (publicarea) unei informații care s-a dovedit a fi eronată". "Este genul de lucruri pe care le făcea Germania nazistă", a scris pe Tweeter președintele ales.

Brennan s-a arătat "revoltat" de această comparație.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…