SUA: Donald Trump le-ar fi spus ruşilor în 2017 că nu este îngrijorat de eventuala ingerinţă în alegeri (Washington Post)

SUA: Donald Trump le-ar fi spus ruşilor în 2017 că nu este îngrijorat de eventuala ingerinţă în alegeri (Washington Post)

Preşedintele american Donald Trump a declarat într-o întâlnire din 2017 cu doi înalţi responsabili ruşi că nu este îngrijorat de interferenţa Moscovei în alegerile americane, ceea ce i-a determinat pe oficiali de la Casa Albă să restrângă accesul la stenograma acestei întâlniri, a informat Washington Post vineri, potrivit Reuters.

Accesul la rezumatul respectivei întâlniri - care a avut loc în Biroul Oval cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul Rusiei la Washington de la acea vreme, Serghei Kisliak - a fost limitat la câţiva oficiali cu scopul de a împiedica ajungerea informaţiilor în public, indică ziarul american, citând foşti responsabili familiarizaţi cu dosarul.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters pentru a face vreun comentariu cu privire la aceste dezvăluiri de presă.

Un membru al serviciilor de informaţii americane care a depus o plângere denunţând afirmaţii făcute de Donald Trump a declarat că notele provenind din alte convorbiri pe care preşedintele le-a avut cu lideri străini au fost plasate pe un sistem informatic extrem de clasificat, departe de practica obişnuită, cu scopul de a proteja mai degrabă informaţii sensibile din punct de vedere politic decât din motive de securitate naţională.

Plângerea acestuia cu privire la un apel telefonic din iulie în care Trump a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să-l investigheze pe rivalul său politic, Joe Biden, se află în centrul unei anchete lansată de Camera Reprezentanţilor săptămâna aceasta în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui american.

Întâlnirea lui Trump în 2017 cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul Serghei Kisliak a fost deja considerată controversată după ce s-a aflat că preşedintele american ar fi dezvăluit informaţii extrem de confidenţiale despre o operaţiune planificată în cadrul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

În ceea ce priveşte imixtiunea electorală, Donald Trump i-ar fi spus lui Lavrov şi Kisliak că nu este îngrijorat de interferenţa Rusiei, întrucât şi SUA au făcut acelaşi lucru în alte ţări, potrivit ziarului Washington Post, citat de Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…