SUA: Donald Trump marchează Ziua Eroilor şi îşi apără decizia de a juca golf

SUA: Donald Trump marchează Ziua Eroilor şi îşi apără decizia de a juca golf

Preşedintele Donald Trump a adus luni un omagiu, cu ocazia Zilei Eroilor în SUA (Memorial Day), soldaţilor americani căzuţi pe câmpurile de luptă, apărându-şi în acelaşi timp decizia de a-şi fi petrecut cea mai mare parte din weekend jucând golf, în timp ce numărul deceselor provocate de epidemia de coronavirus în SUA se apropia de 100.000, potrivit Reuters.

"Câte poveşti despre faptul că am ieşit afară şi poate pentru un pic de exerciţiu am jucat golf în weekend! Ştirile false&total corupte au făcut ca aceasta să pară un păcat mortal - ştiam că asta se va întâmpla!", a scris pe Twitter Trump, spunând că a fost prima dată când a jucat golf în ultimele trei luni.

Înainte de a devenit preşedinte, Trump îl criticase de mai multe ori pe predecesorul său în funcţie, preşedintele democrat Barack Obama, pentru că jucase golf, inclusiv în timpul izbucnirii focarului de Ebola în 2014.


Foto: (c) Chris Kleponis POOL / EPA


SUA au înregistrat până în prezent peste 1,6 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cel mai ridicat la nivel mondial, în timp ce modelele de prognoză pentru posibile decese de COVID-19 prezic că numărul morţilor va depăşi 100.000 până la 1 iunie. Dar aproape toate cele 50 de state au început să-şi relaxeze restricţiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus.

Trump, care va candida din partea republicanilor la realegerea sa în scrutinul din noiembrie, este nerăbdător să vadă economia afectată de pandemie într-o situaţie ceva mai bună în toamnă pentru a-şi spori şansele în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă.

El îi îndeamnă pe guvernatorii statelor să-şi repornească economiile şi îi încurajează pe americani să-şi reia activităţile suspendate din cauza pandemiei.

Vineri, Trump le-a cerut guvernatorilor să permită redeschiderea lăcaşelor de cult în cursul weekendului şi a ameninţat că-i va sancţiona în caz de refuz, fără a explica la ce măsuri va recurge.

De asemenea, Donald Trump şi-a intensificat programul de călătorii în ultimele săptămâni. Luni, el a făcut o vizită la Cimitirul Naţional din Arlington pentru a depune o coroană de flori şi apoi a participat la o ceremonie la monumentul naţional Fort McHenry din Baltimore. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale