SUA: Donald Trump nu va participa la următoarea dezbatere republicană

SUA: Donald Trump nu va participa la următoarea dezbatere republicană

Miliardarul american Donald Trump, care conduce în cursa pentru alegerile primare republicane, nu va participa la următoarea dezbatere televizată a partidului său prevăzută joi, cu doar patru zile înaintea primului vot în Iowa, a anunțat marți echipa sa de campanie, relatează AFP. Omul de afaceri, în sondaje cot la cot cu senatorul de Texas Ted Cruz în Iowa, a evocat inițial ideea în timpul unei întâlniri marți cu susținătorii săi în acest stat din centrul Statelor Unite.

"El nu va participa la dezbaterea Fox News și va organiza în schimb un eveniment în Iowa pentru a strânge fonduri pentru foști combatanți", a anunțat marți seară echipa sa de campanie într-un comunicat, adăugând că pentru "aceasta este nevoie de curaj".

În cauză: prezența ca moderatoare a lui Megyn Kelly, jurnalistă la canalul Fox News ce va difuza dezbaterea joi seară și pe care magnatul imobiliar o acuză de lipsă de neutralitate.

"Nu cred că mă poate trata în mod echitabil. Și nu sunt cel mai mare fan al ei", a declarat Donald Trump la CNN marți.

Miliardarul i-a reproșat deja jurnalistei, moderatoare în timpul primei dezbateri republicane din august, că îi punea întrebări agresive.

Potențiala absență a lui Donald Trump ar oferi principalilor săi concurenți în cursa pentru nominalizare, mai ales Ted Cruz sau senatorul de Florida Marco Rubio, o ultimă șansă de a convinge alegătorii din Iowa, stat ce marchează în mod tradițional începutul unui drum lung spre desemnarea președintelui SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…