SUA: Donald Trump și Hillary Clinton câștigă alegerile primare din Arizona

SUA: Donald Trump și Hillary Clinton câștigă alegerile primare din Arizona

Donald Trump și Hillary Clinton au câștigat marți alegerile primare republicane și democrate din Arizona pentru Casa Albă, potrivit proiecțiilor canalelor americane, informează AFP și Reuters. Cei doi favoriți la învestitura partidelor lor și-au învins adversarii, potrivit sondajelor.

Donald Trump i-a învins cu ușurință pe senatorul de Texas Ted Cruz și guvernatorul de Ohio John Kasich în acest stat de la granița cu Mexicul unde discursul său anti-imigrație a primit un răspuns favorabil puternic. El a câștigat toți cei 58 de delegați în joc în Arizona, potrivit normelor în vigoare în acest stat. Rezultatele încă parțiale îi acordă miliardarului mai mult de 46% din voturi.

În tabăra democrată, Hillary Clinton l-a învins pe singurul său rival, senatorul de Vermont Bernie Sanders, dar repartizarea delegaților va fi proporțională.

Rezultatele "caucusului" (reuniuni de alegători) în Utah pentru fiecare dintre partide sunt așteptate mai târziu în timpul serii, precum și în Idaho pentru partidul democrat, unde Bernie Sanders se așteaptă la o victorie răsunătoare împotriva lui Hillary Clinton.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu