SUA: Echipa de campanie a lui Trump atacă în justiţie New York Times pentru defăimare, o premieră

Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată miercuri New York Times pentru defăimare pentru un articol de opinie publicat în martie 2019, care vorbea despre o înţelegere între candidatul republican şi preşedintele rus Vladimir Putin pentru a favoriza alegerea omului de afaceri în 2016, relatează AFP.

Este pentru prima dată când Donald Trump şi echipa sa de campanie atacă pentru defăimare acest grup de presă, pe care preşedintele şi fostul magnat imobiliar newyorkez îl critică mereu de la începutul primei sale campanii prezidenţiale, în 2015.

Organizaţia 'Donald J. Trump For President' cere daune de milioane de dolari, conform unui document depus miercuri la Curtea Supremă a statului New York.

Afirmaţiile presupus defăimătoare sunt dintr-un articol de opinie al lui Max Frankel, fost director executiv al cotidianului între 1986 şi 1994.

"Nu era nevoie de o înţelegere secretă electorală precisă între echipa de campanie a lui Trump şi Vladimir Putin, pentru că ei aveau un acord global: sprijin pentru a o învinge pe Hillary Clinton în schimbul unei noi politici pro-ruse", a scris el în articolul său publicat la 27 martie 2019.

"Când a publicat aceste afirmaţii, Times ştia bine că ele nu sunt adevărate", a scris echipa de campanie a lui Donald Trump într-un document semnat de avocatul său, Charles Harder, fără a preciza că textul a apărut în secţiunea de opinii a ziarului.

"Cu toate acestea, Times le-a publicat, ştiind că ele sunt false şi că îşi păcăleşte cititorii", a adăugat organizaţia.

Conform acesteia, decizia a fost luată "din cauza orientării extreme a Times şi a animozităţii sale faţă de echipa de campanie (a lui Trump)", dar şi pentru "a influenţa în mod deplasat alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020".

"Echipa lui Trump apelează la justiţie pentru a pedepsi un editorialist pentru că a avut o opinie pe care ea o consideră inacceptabilă", a reacţionat o purtătoare de cuvânt a New York Times într-o declaraţie transmisă AFP.

"Din fericire, legea protejează dreptul americanilor de a exprima judecăţi şi concluzii, în special când este vorba de evenimente de importanţă pentru opinia publică", a adăugat ea.

"Trump a numit presa 'inamicul poporului'", a comentat într-un comunicat candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders, "iar acum, inspirându-se de la amicii săi dictatori din lume, el încearcă să revină asupra libertăţii presei (...) atacând New York Times (...) Ajunge". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios