SUA: Există dovezi clare că Trump şi-a folosit funcţia în beneficiul personal (preşedinta Camerei Reprezentanţilor)

SUA: Există dovezi clare că Trump şi-a folosit funcţia în beneficiul personal (preşedinta Camerei Reprezentanţilor)

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a afirmat joi că există dovezi clare că preşedintele Donald Trump şi-a folosit funcţia pentru a obţine beneficii personale şi că a subminat securitatea naţională, dar că deocamdată nu s-a luat o decizie finală cu privire la destituirea şefului statului, relatează Reuters.

Pelosi a reiterat în cadrul conferinţei de presă săptămânale că îi revine comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor să decidă în legătură cu continuarea anchetei lansate de legislatori.

"Sunt dovezi clare că preşedintele şi-a folosit funcţia în beneficiul personal şi procedând astfel a subminat securitatea naţională. (Trump) şi-a încălcat jurământul de învestire", a spus politiciana democrată.

Joi este a cincea şi teoretic ultima zi de audieri în comisia pentru informaţii, majoritar democrată, a Camerei reprezentanţilor, în cadrul procedurii de destituire lansate împotriva lui Trump în urma unei convorbiri telefonice purtate de acesta la 25 iulie şi în baza căreia este acuzat că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să-l ancheteze pe rivalul său politic Joe Biden.

Ancheta congresmenilor urmăreşte de asemenea să stabilească dacă prin blocarea unui ajutor de securitate în valoare de 391 de milioane de dolari Trump a vrut să facă presiuni asupra lui Zelenski pentru a-l determina să dispună anchetarea activităţilor lui Biden.

Ancheta s-ar putea încheia cu aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a punerii oficiale sub acuzare a lui Donald Trump. Ulterior, îi va reveni Senatului american, controlat de republicani, să decidă dacă să-l destituie pe preşedinte, dar deocamdată doar un număr limitat de senatori republicani au formulat o poziţie critică faţă de Trump.

La întrebarea unui reporter dacă în momentul de faţă Camera Reprezentanţilor este gata să decidă punerea sub acuzare a lui Trump, Pelosi a afirmat că nu a fost luată nicio decizie.

"Nu am terminat încă. Ziua nu s-a încheiat şi nu se ştie niciodată dacă audierea unui martor nu duce la necesitatea audierii unui alt martor", a menţionat Pelosi, indicând posibilitatea convocării unor audieri suplimentare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei