SUA: Fosta ambasadoare americană la ONU Samantha Power, numită de Biden la conducerea USAID

SUA: Fosta ambasadoare americană la ONU Samantha Power, numită de Biden la conducerea USAID

Preşedintele ales al SUA Joe Biden a numit-o miercuri pe Samantha Power, fostă ambasadoare americană la Naţiunile Unite, la conducerea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), invocând profunda sa experienţă de abordare a crizelor din întreaga lume, relatează Reuters.

Foto: (c) Andrew Kelly / REUTERS


''Power va reuni comunitatea internaţională şi va lucra cu partenerii noştri pentru a face faţă celor mai mari provocări din timpul nostru - între care COVID-19, schimbările climatice, sărăcia globală şi declinul democratic'', se arată într-un comunicat al echipei sale de tranziţie.

''Un funcţionar public şi diplomat testat de criză, ambasadoarea Power a fost un lider în orientarea lumii spre soluţionarea conflictelor de lungă durată, răspunsul la situaţii de urgenţă umanitară, apărarea demnităţii umane şi consolidarea statului de drept şi a democraţiei'', a adăugat sursa citată.

Avocat pentru drepturile omului vreme îndelungată, Samantha Power a fost ambasadoare a SUA la ONU în timpul mandatului fostului preşedinte democrat Barack Obama şi al vicepreşedintelui Biden din 2013 până în 2017.

Power, de 50 de ani, a făcut parte şi din consiliul de securitate naţională al Casei Albe în timpul administraţiei Obama din 2009 până în 2013. Fost jurnalist, ea a câştigat un premiu Pulitzer pentru cartea sa ''O problemă din iad'', un studiu al eşecului SUA de a preveni genocidul. AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Florin Ştefan, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...