SUA: Guvernatoarea statului New Mexico retrage Garda Naţională de la graniţa cu Mexic

SUA: Guvernatoarea statului New Mexico retrage Garda Naţională de la graniţa cu Mexic

Guvernatoarea statului american New Mexico, democrata Michelle Lujan Grisham, a dat ordin ca majoritatea membrilor Gărzii Naţionale desfăşuraţi la frontiera cu Mexic să se retragă, ea respingând astfel afirmaţiile preşedintelui Donald Trump despre o criză la frontieră, transmite miercuri Reuters.

Guvernatoarea a comunicat că majoritatea celor 118 membri ai Gărzii Naţionale desfăşuraţi la graniţa cu Mexic vor fi retraşi, ea numind drept o 'farsă' frecventele declaraţii ale Trump despre o criză a imigraţiei.

Trupele au fost desfăşurate la frontieră anul trecut de predecesoarea sa republicană, Susana Martinez, la cererea preşedintelui Trump.

Un număr redus, dar nespecificat, de membri ai Gărzii vor rămâne la graniţă pentru a răspunde 'nevoilor umanitare' ale comunităţilor din apropiere şi a-i ajuta pe migranţii vulnerabili care ajung la frontieră, a precizat Lujan Grisham.

'Îi vom sprijini pe vecinii noştri acolo unde nevoia de asistenţă este mare şi le vom oferi o mână de ajutor acelor oameni vulnerabili care ajung la frontiera noastră, dar New Mexico nu va lua parte la farsa alarmistă a preşedintelui prin folosirea abuzivă a vrednicelor noastre trupe din Garda Naţională', a declarat guvernatoarea.

Promisiunea lui Donald Trump privind ridicarea unui zid la graniţă, care să fie plătit de Mexic, a fost unul din mesajele-cheie ale candidatului republican în 2016.

Mexicul a refuzat să finanţeze proiectul, iar Congresul american a respins cererea lui Trump de alocare a 5,7 miliarde de dolari pentru construirea zidului, ceea ce a declanşat închiderea parţială a instituţiilor federale timp de 35 de zile, cel mai îndelungat 'shutdown' din istoria ţării.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…