SUA îi sancţionează pe Putin şi Lavrov

SUA îi sancţionează pe Putin şi Lavrov

Statele Unite îi vor sancţiona pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi pe ministrul său de externe, Serghei Lavrov, şi le vor interzice intrarea pe teritoriul lor, o decizie extrem de rară împotriva unor lideri străini, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki, notează AFP.

Interdicţia de a călători în Statele Unite va face "parte" din aceste măsuri, luate ca represalii la invazia Ucrainei, a spus ea.

"Este un element obişnuit" al sancţiunilor împotriva unor personalităţi străine, a adăugat Jen Psaki, subliniind totodată că detaliile acestor sancţiuni istorice contra preşedintelui rus vor fi dezvăluite mai târziu.

Cei doi se alătură unei liste de lideri sancţionaţi direct de Statele Unite, printre care liderul iranian Ali Khamenei, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sirian Bashar Al-Assad.

Ea a mai spus, într-un briefing obişnuit de presă, că a-l avea ca ţintă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi "un act atroce" din partea ruşilor.

Vladimir Putin şi Serghei Lavrov sunt deja ţinta unor sancţiuni financiare din partea Uniunii Europene şi a Regatului Unit, ceea ce înseamnă în principal că activele lor vor fi îngheţate.

"Sancţiunile împotriva preşedintelui şi ministrului de externe al ţării sunt un exemplu şi o demonstraţie a neputinţei absolute a propriei voastre politici externe", a replicat vineri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova, la televiziunea rusă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...