SUA îl acuză pe prinţul moştenitor saudit de ''validarea'' asasinării jurnalistului Khashoggi (raport)

SUA îl acuză pe prinţul moştenitor saudit de ''validarea'' asasinării jurnalistului Khashoggi (raport)

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ''validat'' asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în 2018, au indicat serviciile de informaţii americane într-un raport publicat vineri, relatează AFP.

''Am ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a validat o operaţiune la Istanbul, în Turcia, pentru capturarea sau uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi'', scrie Direcţia serviciului naţional de informaţii în acest scurt document declasificat de patru pagini.

''Prinţul moştenitor îl considera pe Khashoggi ca pe o ameninţare la adresa regatului şi susţinea în general recurgerea la măsuri violente, dacă este necesar, pentru a-l reduce la tăcere'', a adăugat sursa citată.

Khashoggi, care a lucrat pentru Washington Post, era rezident american. Ademenit în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie 2018, jurnalistul a fost ucis de persoane care aveau legături cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. A fost dezmembrat, iar cadavrul său a dispărut.

Înaintea publicării raportului, preşedintele american Joe Biden a discutat joi telefonic pentru prima dată cu regele Salman al Arabiei Saudite , căruia i-a transmis că va lucra pentru legături bilaterale puternice şi transparente, conform unui comunicat al Casei Albe, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...