SUA înjumătăţeşte timpul recomandat pentru izolarea pacienţilor asimptomatici COVID-19

SUA înjumătăţeşte timpul recomandat pentru izolarea pacienţilor asimptomatici COVID-19

Autorităţile americane din domeniul sănătăţii au înjumătăţit timpul recomandat pentru rămânerea în carantină pentru persoanele care sunt testate pozitive pentru COVID-19, dar care sunt asimptomatice.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a declarat că acestea ar trebui să rămână acasă pentru cinci zile şi să poarte o mască în apropierea altora, timp de alte cinci zile. Agenţia a explicat că noile recomandări sunt motivate ştiinţific, cercetările sugerând că tulpina Omicron cauzează forme mai blânde ale bolii decât tulpinile anterioare şi că persoanele infecţioase transmit, cel mai probabil, boala, cu două zile înaintea manifestării simptomelor şi în cele trei zile după instalarea acestora.

Omicron a determinat creşterea numărului de infectări în SUA, ajungându-se la 200.000 de cazuri noi pe zi. Abordarea americană este motivată de îngrijorarea că numărul persoanelor care se vor infecta, respectiv care ar trebui să se izoleze, ar fi afectat capacitatea spitalelor, companiilor aeriene şi a altor operatori economici de a funcţiona la capacitate normală./aionita/gpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 28 decembrie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante