SUA îşi reconfirmă sprijinul pentru o Republică Moldova democratică, independentă şi ferm ancorată în Europa

SUA îşi reconfirmă sprijinul pentru o Republică Moldova democratică, independentă şi ferm ancorată în Europa

Robin Dunnigan, asistentă adjunctă pentru Europa Centrală şi de Est a secretarului de stat american, a reafirmat sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru o Republică Moldova democratică şi independentă, ferm ancorată în Europa şi în siguranţă în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, relatează miercuri Deschide.md.

În cadrul unei vizite de lucru întreprinsă în Republica Moldova în 4-5 octombrie, Robin Dunnigan a fost primită de preşedintele Maia Sandu şi a avut discuţii cu şefa guvernului Natalia Gavriliţă şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor de la Chişinău.

Cu ocazia acestei vizite, Dunnigan s-a deplasat la Tiraspol, unde a purtat discuţii în calitate de reprezentant al SUA în cadrul procesului de reglementare a diferendului transnistrean în formatul 5+2 (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina şi OSCE plus Uniunea Europeană şi SUA, ca observatori).

Într-un interviu televizat, Robin Dunnigan a subliniat că "poporul din Moldova a dat un mandat guvernului său pentru schimbarea pe care şi-o doreşte, iar această schimbare include construirea unei economii care să ofere prosperitate moldovenilor, consolidarea instituţiilor democratice de aici, combaterea corupţiei şi îmbunătăţirea transparenţei", potrivit Deschide.md. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro