SUA: Jeb Bush își anunță sprijinul pentru Ted Cruz în alegerile primare republicane

SUA: Jeb Bush își anunță sprijinul pentru Ted Cruz în alegerile primare republicane

Fostul candidat Jeb Bush și-a anunțat miercuri sprijinul pentru Ted Cruz în cursa pentru obținerea nominalizării republicane la alegerile prezidențiale din SUA, spunând că senatorul de Texas reprezintă cea mai bună șansă a partidului de a câștiga Casa Albă, relatează Reuters.

Într-un comunicat, fostul guvernator de Florida a spus despre Cruz că este un conservator consecvent și cu principii, care și-a demonstrat abilitatea de a fi pe placul votanților și de a câștiga alegeri primare.

"Singura cale prin care republicanii pot spera să câștige din nou Casa Albă și să pună țara noastră pe un drum mai bun este să sprijine o nominalizare care poate exprima felul în care politicile conservatoare îi vor ajuta pe oameni să se dezvolte și să își împlinească pe deplin potențialul", a spus Bush.

În vârstă de 63 de ani, Jeb Bush, ai cărui tată și frate au fost președinți ai SUA, a renunțat la cursa pentru nominalizarea republicană după o înfrângere usturătoare în Carolina de Sud la 20 februarie.

Anunțul privind sprijinul pentru Cruz vine într-un moment în care establishment-ul republican încearcă să îl oprească pe favoritul Donald Trump de a obține nominalizarea, din cauza propunerilor controversate ale acestuia privind intenția de a expulza 11 milioane de imigranți ilegali.

Cruz se află pe poziția a doua, în spatele lui Trump, și este de presupus că ar putea obține un sprijin suficient în rândul delegaților republicani pentru a câștiga nominalizarea.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”