SUA: Joe Biden a făcut o glumă cu privire la rapelul anti-COVID primit de predecesorul său Trump

SUA: Joe Biden a făcut o glumă cu privire la rapelul anti-COVID primit de predecesorul său Trump

Preşedintele american Joe Biden a făcut o glumă marţi în legătură cu rapelul anti-COVID care i-a fost administrat predecesorului său Donald Trump, afirmând că acesta este "unul dintre rarele lucruri" asupra cărora ei doi sunt de acord, informează AFP.

"Zilele trecute, fostul preşedinte (Donald) Trump a anunţat că a primit doza de rapel. Acesta este unul dintre rarele lucruri asupra căruia noi doi suntem de acord", a spus preşedintele american marţi, într-un discurs asupra strategiei sale în faţa variantei Omicron.

Formularea sa este un eufemism, deoarece antagonismul între Biden şi Trump este unul puternic, chiar şi numai pentru faptul că Donald Trump continuă, împotriva oricărei evidenţe, să se declare câştigătorul celor mai recente alegeri, notează AFP.

Remarca de marţi a lui Joe Biden face referire la un fragment video al unei intervenţii publice a lui Donald Trump, animată de un fost prezentator al postului conservator Fox News, care a distribuit-o pe reţelele sociale. "Aţi primit doza de rapel?", îl întreabă acest animator, Bill O'Reilly, pe fostul preşedinte, care răspunde "Da".

Donald Trump gesticulează apoi pentru a face să înceteze protestele din rândul publicului prezent la eveniment. "Nu faceţi asta!", repetă el.

Fostul preşedinte american şi soţia sa s-au vaccinat cu puţin timp înainte de a pleca de la Casa Albă, însă fără a face aceasta public, în timp ce Joe Biden a primit cele două doze şi doza de rapel în faţa presei.

Totuşi, Donald Trump şi-a încurajat apoi simpatizanţii să se vaccineze, în pofida reticenţelor foarte puternice ale unora dintre ei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /