SUA: La trei luni după alegeri, ultimul mandat din Congres a fost în sfârşit atribuit

SUA: La trei luni după alegeri, ultimul mandat din Congres a fost în sfârşit atribuit

A fost nevoie de trei luni pentru ca alegerile din noiembrie 2020 din Statele Unite să fie în sfârşit încheiate, după ce ultimul mandat din Congres încă în aşteptare, într-o circumscripţie din statul New York, a fost atribuit luni unei republicane apropiate de fostul preşedinte Donald Trump, relatează AFP.

Democratul Anthony Brindisi, care câştigase acest mandat dintr-o regiune apropiată de Syracuse în faţa Claudiei Tenney la alegerile legislative din 2018, şi-a recunoscut public înfrângerea, într-o postare pe Twitter, după ce s-a luptat în justiţie împotriva confirmării victoriei rivalei sale, obţinută la o diferenţă de doar 109 voturi.

 "Este timpul să întoarce pagina acestor alegeri (...) şi să construim o ţară mai unită pentru copiii noştri", a declarat el luni.

Claudia Tenney i-a mulţumit: "S-a oferit cu eleganţă să ajute la o tranziţie liniştită şi sunt nerăbdătoare să lucrez cu el în următoarele zile".

Brindisi a atras atenţia asupra multor disfuncţionalităţi în modul în care autorităţile locale au organizat alegerile, împiedicând, de exemplu, peste 2.400 de persoane să participe la scrutin.

Însă după o analiză de trei luni, un judecător de la Curtea Supremă a statului New York a stabilit că buletinele de vot valide numărate confirmă victoria Claudiei Tenney, la o diferenţă de 109 voturi dintr-un total de 300.000 de alegători.

Disputa se înscrie în seria numeroaselor lupte în justiţie care au marcat alegerile prezidenţiale şi legislative de la 3 noiembrie. Numeroase buletine de vot au fost depuse în avans sau trimise prin poştă din cauza pandemiei.

Până în prezent, Donald Trump şi o parte dintre republicani refuză să recunoască victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, invocând "fraude masive" în ciuda faptului că tribunalele au respins sesizările aproape sistematic.

În aşteptarea depunerii jurământului Claudiei Tenney, democraţii dispun de o majoritate de 221 la 210 în Camera Reprezentanţilor.

În Senat, mandatele sunt împărţite la egalitate, 50-50, însă democraţii dispun de majoritate datorită vicepreşedintei Kamala Harris, care poate vota atunci când este nevoie de departajare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

4 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

5 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!