SUA: Liderul Senatului îi cere unui republican acuzat de agresiune sexuală asupra unei adolescente să se retragă

SUA: Liderul Senatului îi cere unui republican acuzat de agresiune sexuală asupra unei adolescente să se retragă

Liderul republicanilor din Camera superioară a Congresului american, influentul Mitch McConnell, l-a îndemnat luni pe candidatul din Alabama al partidului său pentru un loc în Senat să se retragă imediat din cursă în urma acuzațiilor de agresiune sexuală asupra unei adolescente minore în anul 1979, transmite AFP.

Roy Moore, magistrat din Alabama, este candidatul republicanilor la senatorialele de la 12 decembrie. Joi, cotidianul Washington Post a publicat mărturia unei femei care a povestit că în 1979, când ea avea 14 ani, iar Roy Moore 32, acesta a dus-o la el acasă și a mângâiat-o pe sub îmbrăcăminte. Alte trei femei au făcut cunoscut că s-au întâlnit cu el — în timp ce aveau 18 ani sau mai puțin—, fără să întrețină relații sexuale.

Magistratul, sprijinit de fostul consilier prezidențial Stephen Bannon, a negat aceste acuzații și a refuzat să se retragă din cursă, în pofida apelurilor mai multor senatori republicani.

Luni, Mitch McConnell a declarat că Roy Moore trebuie "să se retragă" fără condiții, potrivit mai multor media. Vineri, el afirmase că Moore ar trebui să facă acest lucru, "dacă acuzațiile sunt adevărate".

Condiționalul nu mai este de actualitate pentru liderul majorității. "Le cred pe femei", a spus el.

Mai mulți republicani ar dori să îl forțeze pe Roy Moore să îi lase locul senatorului în exercițiu Luther Strange, care a pierdut primarele. O cale posibilă ar fi un îndemn la vot pentru Luther Strange în postura de candidat liber, alegătorii având posibilitatea să înscrie numele acestuia pe buletinul de vot (write-in) .

"Cred că Luther Strange ar fi un bun candidat write-in", a spus duminică senatorul de Pennsylvania Pat Toomey la postul NBC.

Luni după-amiază, o altă femeie urma să participe la o conferință de presă la New York pentru a-l acuza pe Roy Moore de agresiune sexuală pe când era minoră.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…