SUA monitorizează „cu atenţie“ situaţia, după ce Zelenski a anunţat suspendarea a doi importanţi oficiali

SUA monitorizează „cu atenţie“ situaţia, după ce Zelenski a anunţat suspendarea a doi importanţi oficiali

Este vorba despre şeful SBU şi procurorul general al Ucrainei - invocând cazuri de trădare, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în cadrul unui briefing, transmite CNN.

"Suntem la curent cu rapoartele şi vom continua să monitorizăm cu atenţie situaţia. Suntem în contact zilnic cu partenerii noştri ucraineni", a declarat Price.

Departamentul de Stat "se apleacă asupra informaţiilor" pe care le împărtăşeşte cu partenerii ucraineni pentru a-i "ajuta să construiască dosarul pentru tragerea la răspundere a celor care ar fi putut săvârşi crime de război şi alte atrocităţi", a adăugat Price.

Majoritatea informaţiilor pe care SUA le transmit procurorului general al Ucrainei în mod "obişnuit" sunt "informaţii din surse deschise", a adăugat Price.

"Avem o relaţie de schimb de informaţii cu omologii noştri ucraineni, adică continuăm să mergem mai departe cu acest lucru", a spus Price.

Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a suspendat din funcţie pe şeful Serviciului de Securitate (SBU), Ivan Bakanov, şi pe procurorul general Irina Venediktova.

Luni, Zelenski a înaintat Parlamentului ţării o rezoluţie pentru demiterea şefului agenţiei ucrainene de informaţii SBU, Ivan Bakanov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro