SUA: Nou eşec al unui test cu un prototip al rachetei Starship

SUA: Nou eşec al unui test cu un prototip al rachetei Starship

După mai multe eşecuri, o rachetă fără pilot a companiei private aerospaţiale SpaceX, deţinută de antreprenorul miliardar Elon Musk, s-a prăbuşit din nou în timpul unui test, relatează dpa.

Se pare că un prototip al noii rachete Starship a scăpat de sub control în cursul etapei de aterizare, marţi.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a scris cu umor pe Twitter: ''Cel puţin craterul este la locul potrivit!'', referindu-se la locul unde trebuia să se producă aterizarea.

Se pare că unul dintre motoarele rachetei a avut probleme. ''Ceva semnificativ s-a întâmplat la scurt timp după începerea arderii pentru aterizare. Ar trebui să ştim ce s-a întâmplat, după ce vom examina astăzi'', a scris pe Twitter Elon Musk.

Nu este prima dată când SpaceX a avut probleme cu testarea navei Starship. Două teste efectuate în decembrie şi februarie au eşuat la aterizare.

În decembrie, un prototip a explodat la aterizare din cauza unei probleme cu sistemul de alimentare cu combustibil. În februarie, un alt prototip s-a transformat într-o minge de foc din cauza unui defect tehnic.

Conform planurilor fondatorului SpaceX, racheta Starship va transporta echipamente şi oameni spre Lună şi Marte. Caracteristica specială este că urmează să fie complet reutilizabilă.

Pentru a realiza acest lucru trebuie să efectueze o manevră de rotire în aer şi apoi să aterizeze din nou pe Pământ într-un mod controlat.

În acest fel, racheta va putea fi utilizată şi acolo unde nu există nici platforme de lansare şi nici locuri de aterizare - de exemplu pe Marte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”