SUA: "Nu există loc pentru ură în ţara noastră", afirmă Trump după ultimele atacuri armate

Donald Trump a declarat duminică că "ura" nu-şi are locul în SUA, a doua zi după două atacuri armate soldate cu 29 de morţi şi zeci de răniţi, pe care le-a pus pe seama unei "probleme de maladie mentală", relatează AFP.

"Nu există loc pentru ură în ţara noastră", a declarat preşedintele american la New Jersey, în prima sa apariţie televizată de după cele două drame.

"Trebuie ca asta să înceteze. Durează de ani de zile", a adăugat el, referindu-se la atacurile armate de mare amploare care lovesc SUA cu regularitate.

"S-a făcut deja mult, dar poate trebuie să se facă şi mai mult", a spus el.

Autorităţile suspectează că un motiv rasist l-a făcut pe un tânăr alb în vârstă de 21 să deschidă focul într-un supermarket din El Paso, la doi paşi de frontiera mexicană, ucigând sâmbătă 20 de persoane, printre care şase mexicani.

Liderul republican a fost ţinta directă a criticilor adversarilor săi democraţi după atacul armat din El Paso, care l-au acuzat că alimentează intoleranţa cu retorica sa anti-imigranţi.

"Preşedintele în persoană promovează rasismul şi supremaţia albă", a scris pe Twitter senatoarea Elizabeth Warren, una dintre favoritele în alegerile primare democrate.

"Supremaţia albă, ca orice altă formă de terorism, este un flagel care trebuie distrus", a postat pe Twitter fiica preşedintelui Ivanka Trump, înainte de declaraţia tatălui său despre atacurile armate.

Miliardarul republican s-a ferit să utilizeze acest termen, explicând tragediile printr-un motiv avansat frecvent de republicani.

"Există, de asemenea, şi o problemă de maladie mentală în aceste două cazuri. Aceşti oameni suferă de o boală mentală foarte gravă", a asigurat el.

La Dayton, în Ohio, nouă persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat. Atacatorul, tot un alb, în vârstă de 24 de ani, a fost împuşcat mortal. Poliţia nu poate, în acest stadiu, să explice gestul său.

În scurta sa intervenţie, liderul de la Casa Albă a ţinut să mulţumească forţelor de ordine, care au intervenit în mai puţin de un minut de la începutul atacului armat.

Donald Trump a mai precizat că va face un anunţ luni dimineaţă, fără a furniza mai multe detalii.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend