SUA: O deputată pro-Trump, suspendată o săptămână de pe Twitter pentru dezinformare privind vaccinurile anti-COVID

SUA: O deputată pro-Trump, suspendată o săptămână de pe Twitter pentru dezinformare privind vaccinurile anti-COVID

Deputata republicană Marjorie Taylor-Greene, susţinătoare ferventă a fostului preşedinte Donald Trump, are contul de Twitter suspendat o săptămână pentru un mesaj "înşelător" de opoziţie faţă de vaccinurile anti-COVID, a anunţat marţi compania californiană, relatează AFP.

Postarea în cauză, care datează de luni, cere agenţiei americane a medicamentelor să nu aprobe definitiv vaccinurile anti-COVID, care "nu funcţionează", potrivit deputatei. Twitter a ataşat un mesaj sub acest tweet, caracterizându-l drept "înşelător" şi invitându-i pe utilizatori să consulte informaţiile furnizate de autorităţile sanitare.

"Tweet-ul în chestiune a fost etichetat în legătură cu politica noastră privind informaţiile înşelătoare pe tema COVID-19", a afirmat un purtător de cuvânt al Twitter într-un comunicat către AFP.

"Contul va fi în modul lectură timp de o săptămână din cauza încălcărilor repetate ale regulilor Twitter", a precizat purtătoarea de cuvânt.

Regulile Twitter privind dezinformarea în legătură cu COVID-19 stipulează că o suspendare de şapte zile este consecinţa unei a patra încălcări a acestora.

În cazul unei a cincea infracţiuni, aleasa din Georgia riscă suspendarea definitivă a contului său de Twitter.

Marjorie Taylor-Greene nu a răspuns marţi unei solicitări a AFP de a comenta informaţia.

În februarie, ea şi-a cerut scuze pentru că a răspândit teorii conspiraţioniste care i-au adus excluderea din două comisii ale Camerei Reprezentanţilor.

Două luni mai târziu, ea a provocat o nouă controversă comparând obligativitatea portului măştii cu cea pe care o aveau evreii în timpul nazismului de a purta steaua galbenă.

Înainte de a fi aleasă în Congres în noiembrie, această susţinătoare devotată a lui Donald Trump s-a mai întrebat şi dacă mai multe atacuri armate sunt reale, suspectând nişte înscenări care vizau înăsprirea legislaţiei privind armele de foc, şi şi-a exprimat îndoiala asupra unei părţi a atentatelor de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, ea a afirmat în 2019 că preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, este vinovată de "trădare", o infracţiune care potrivit ei "este pasibilă de pedeapsa cu moartea". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”