SUA: O persoană a decedat într-un incident armat în Jefferson Square Park din Louisville

SUA: O persoană a decedat într-un incident armat în Jefferson Square Park din Louisville

O persoană a decedat şi o alta a fost rănită, sâmbătă seara, într-un incident armat înregistrat în parcul Jefferson din oraşul Louisville (statul Kentucky), centrul protestelor împotriva împuşcării Breonnei Taylor, o femeie afro-americană ucisă într-o acţiune a poliţiei antidrog în urmă cu trei luni, transmite Reuters.

Potrivit poliţiei metropolitane din Louisville, incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:00 (duminică, 01:00 GMT).

''Am început să primim apeluri telefonice în care eram anunţaţi că personal al departamentului şerifului acordă prim-ajutor unui bărbat, care în cele din urmă a murit la locul respectiv'', a precizat poliţia metropolitană din Louisville.

Conform declaraţiei citate, poliţia a evacuat parcul, iar anchetatorii au lansat o investigaţie.

Primarul oraşului Louisville, Greg Fischer, s-a declarat întristat de violenţele produse în locul unde oamenii s-au strâns pentru a protesta mai ales contra modului de acţiune al poliţiştilor.

În luna martie, Breonna Taylor, o asistentă afro-americană în vârstă de 26 de ani, a fost ucisă de gloanţele poliţiştilor în propria locuinţă.

Recent, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA, controlată de democraţi, a adoptat un proiect de lege ce propune o reforma amplă a poliţiei, la exact o lună de la moartea lui George Floyd care a stârnit o mişcare de protest istorică împotriva rasismului în Statele Unite.

Numit după acest afro-american ucis de un ofiţer de poliţie alb în Minneapolis pe 25 mai, textul legislativ este, după toate probabilităţile, condamnat eşecului în Senat, unde majoritatea este deţinută de republicanii preşedintelui Trump. În pofida dorinţei celor două partide de a realiza o reformă a forţelor de poliţie, poziţiile acestora sunt în prezent atât de diferite încât pare dificil să se ajungă la un acord înaintea vacanţei parlamentare care începe pe 3 iulie.

Printre principalele puncte de dispută cu republicanii, textul prevede încetarea mandatelor de percheziţie pentru infracţiuni legate de stupefiante care permit ofiţerilor de poliţie să pătrundă fără să bată la uşă în locuinţele suspecţilor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale