SUA: O şcoală frecventată de Trump i-a ascuns notele (Washington Post)

SUA: O şcoală frecventată de Trump i-a ascuns notele (Washington Post)

O şcoală militară din New York frecventată de Donald Trump în adolescenţă i-a ascuns dosarele şcolare în 2011, după cereri insistente ale unor prieteni ai viitorului preşedinte al Statelor Unite de a le obţine, a relatat marţi Washington Post , citat miercuri de France Presse.

Aceste presiuni au intervenit când Trump i-a cerut preşedintelui de atunci Barack Obama să îşi publice rezultatele şcolare întrebându-se cum s-a putut integra într-o instituţie din Ivy League, un grup de opt universităţi de prestigiu din nord-estul Statelor Unite.

Directorul "a intrat în panică după ce a fost abordat de foşti elevi influenţi şi bogaţi care erau prieteni ai lui Trump" şi i-au cerut ca rezultatele şcolare să rămână secrete, potrivit lui Evan Jones, provizorul de atunci al New York Military Academy.

Trump se mândreşte frecvent cu faptul că a fost un student excelent.


Sursa foto: (c) New York Military Academy / Facebook


La rândul său, directorul de atunci al acestei şcoli private, Jeffrey Coverdale, a declarat ziarului că a respins o cerere din partea membrilor consiliului de administraţie al instituţiei de a obţine dosarele şcolare ale lui Trump, pe care el le-a transferat.

"Le-am mutat în altă parte în campus într-un loc de unde nu puteau ieşi. Este singura dată când am transferat dosarele unui fost student", a mărturisit Coverdale.

Trump a petrecut cinci ani la această şcoală începând din toamna anului 1959. El a spus că părinţii săi credeau că are nevoie de disciplină.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...