SUA: Obama condamnă trimiterea de către Trump a unor agenţi federali împotriva ''manifestanţilor paşnici''

SUA: Obama condamnă trimiterea de către Trump a unor agenţi federali împotriva ''manifestanţilor paşnici''

Fostul preşedinte american Barack Obama a condamnat joi trimiterea de către administraţia Donald Trump a unor agenţi federali împotriva ''manifestanţilor paşnici'' precum şi încercările autorităţilor de a restrânge dreptul de vot al americanilor, relatează AFP.

Fără să precizeze numele succesorului său, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite a pronunţat un rechizitoriu împotriva acţiunii administraţiei Trump la funeraliile din Atlanta a uneia dintre cele mai respectate figuri a luptei pentru drepturile civile, John Lewis.

În pofida progreselor înregistrate începând cu anii '60, marcate de reprimarea unor militanţi precum John Lewis, ''putem vedea în continuare că guvernul nostru federal trimite ofiţeri să folosească gaze lacrimogene şi bastoane împotriva protestatarilor paşnici'', a menţionat Obama.

Donald Trump, care speră să câştige un al doilea mandat prezentându-se ca garant al ''legii şi ordinii'', a desfăşurat la Portland, în nord-vestul Statelor Unite, aproximativ 100 de agenţi care, îmbrăcaţi în uniforme de paramilitari, au arestat zeci de manifestanţi anti-rasişti acuzaţi de ''incitare la violenţă''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...