SUA: Paul Ryan, înalt responsabil republican, va vota în cele din urmă pentru Trump

SUA: Paul Ryan, înalt responsabil republican, va vota în cele din urmă pentru Trump

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Paul Ryan, una dintre cele mai înalte personalități republicane, a anunțat joi că sprijină în cele din urmă candidatura miliardarului Donald Trump la Casa Albă, după ce și-a exprimat rezerve puternice.

"Nu există nicio îndoială că avem puncte de vedere diferite. Nu pretind contrariul... Dar realitatea este că asupra aspectelor centrale ale programului nostru, avem mai multe puncte comune decât divergențe", a subliniat Paul Ryan într-un articol publicat pe site-ul unui ziar local, GazetteXtra, citat de AFP.

Ultimii rivali ai lui Donald Trump s-au retras din cursă după alegerile primare din Indiana la începutul lunii mai. Un număr tot mai mare de responsabili ai partidului și-au anunțat sprijinul pentru Trump, cu excepția notabilă, până joi, a lui Paul Ryan, care și-a condiționat sprijinul de concesii ideologice.

O lună mai târziu, după ce s-a întâlnit cu el, președintele Camerei se declară încrezător în acest articol că "Donald Trump ne poate ajuta să concretizăm" o serie de propuneri pe care republicanii intenționează să le prezinte Congresului de săptămâna viitoare, asupra sistemului fiscal, de sănătate sau politicii externe.

În schimb, republicanilor care preferă "Totul fără Trump" și afirmă că ar vota pentru candidatul democrat Hillary Clinton, Paul Ryan le răspunde: "O președinție Clinton ar însemna alți patru ani de nepotism progresiv și un guvern concentrat mai mult pe sine decât pe oamenii care trebuie să-i servească".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...