SUA: Peste 46.000 de morţi în accidente rutiere în 2021 (NSC)

SUA: Peste 46.000 de morţi în accidente rutiere în 2021 (NSC)

Peste 46.000 de persoane au murit pe drumurile din Statele Unite în 2021, potrivit unor date preliminare anunţate miercuri de Consiliul Naţional pentru Siguranţă (National Safety Council - NSC), informează agenţia Xinhua.

Estimarea NSC cu privire la numărul total al deceselor asociate autovehiculelor pentru anul 2021 este de 46.020, în creştere cu 9% comparativ cu cifra de 42.339 din 2020 şi cu 18% faţă de cea din 2019 (39.107), potrivit datelor prezentate.

"Această veste devastatoare serveşte drept încă un semnal de alarmă pentru această ţară", a declarat Lorraine Martin, preşedinte şi CEO al NSC, o organizaţie nonprofit care promovează siguranţa în Statele Unite, citată într-un comunicat.

"Eşuăm unii faţă de alţii şi trebuie să acţionăm pentru a acorda prioritate siguranţei pentru toţi utilizatorii drumurilor", a spus Martin.

Totalul distanţelor parcurse cu autovehiculele în 2021 a crescut cu 11% comparativ cu minimele înregistrate în 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19 şi este în urmă cu doar 1% faţă de cel din 2019, a mai raportat NSC, care a precizat că rata deceselor a fost de 1,43 la 100 de milioane de mile parcurse în 2021.

Datele NSC sunt preliminare, deoarece Centrul Naţional de Statistică în Sănătate (National Center for Health Statistics - NCHS) din SUA, o divizie a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC), raportează estimări oficiale ale mortalităţii în ţară.

Preşedintele american Joe Biden a făcut din îmbunătăţirea infrastructurii naţiunii o prioritate a agendei sale interne.

Biden a vizitat miercuri localitatea Superior din statul Wisconsin, pentru a discuta despre infrastructură, la o zi după ce a evidenţiat această problemă în primul său discurs despre Starea Uniunii, susţinut marţi seara în Congres. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...