SUA: Poliţia din Colleyville, Texas, implicată într-o posibilă luare de ostatici într-o sinagogă (mass-media)

SUA: Poliţia din Colleyville, Texas, implicată într-o posibilă luare de ostatici într-o sinagogă (mass-media)

Una din persoanele care au fost luate ostatice a fost eliberată sâmbătă seara, potrivit informaţiilor furnizate de poliţia locală, informează AFP.

"La scurt timp după ora 17:00 (23:00 GMT) un bărbat ostatic a fost eliberat nevătămat", a declarat poliţia din Colleyville într-un comunicat."Acest bărbat se va reuni cu familia cât mai curând posibil şi nu are nevoie de îngrijiri medicale".

Forţele de ordine americane poartă de câteva ore negocieri tensionate cu un bărbat care a luat ostatici mai multe persoane într-o sinagogă din orăşelul Colleyville, o suburbie din Dallas-Fort Worth în statul Texas, informează AFP şi Reuters.

Preşedintele Joe Biden, care îşi petrece sfârşitul de săptămână la Wilmington, Delaware, a fost "informat despre luarea de ostatici în curs", a declarat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki."Va continua să primească informaţii actualizate", iar membrii echipei sale naţionale de securitate "sunt în contact cu conducerea forţelor de ordine federale".

Canalul ABC News, citând o sursă locală, a raportat că suspectul este înarmat şi ţine ostatici în clădirea sinagogii Congregaţiei Beth Israel din Colleyville patru persoane, inclusiv un rabin. Susţine, de asemenea, că a pus bombe în locuri care nu sunt cunoscute.

Toţi locuitorii din apropiere au fost evacuaţi.

Transmisiunea live pe Facebook a slujbei de Şabat ţinută în această sinagogă aparţinând iudaismului reformat a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT).

Un bărbat a putut fi auzit vorbind în ceea ce părea a fi un apel telefonic în timpul transmisiunii live."O să mor", a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută şi care a cerut de mai multe ori interlocutorului să i-o dea pe sora lui la telefon, potrivit AFP.

"Este ceva în neregulă cu America", a mai spus suspectul care, potrivit ABC News, pretinde că este fratele lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei condamnată în 2010 de un tribunal federal din New York la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să împuşte militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan. El cere eliberarea lui Aafia Siddiqui, a informat ABC News, citând un oficial care a furnizat aceste informaţii cu condiţia păstrării anonimatului. Potrivit aceleiaşi surse, Aafia Siddiqui se află într-o închisoare de la baza militară Carswell, nu departe de Dallas.

Experţii au atras atenţia că sensul cuvântului folosit de bărbat în limba arabă cu referire la Aafia Siddiqui este unul figurativ şi trebuie înţeles ca soră întru credinţa islamică.

"Negociatorii sunt în contactat cu această persoană şi acţionează pentru a obţine un rezultat sigur", a declarat sergentul de poliţie din Colleyville Dara Nelson pentru The Dallas Morning News.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a descris situaţia ca fiind tensionată, în timp ce senatorul republican Ted Cruz a spus că "monitorizează situaţia îndeaproape" şi se roagă pentru ostatici şi pentru forţele de intervenţie.

Şi premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că monitorizează situaţia şi se roagă pentru siguranţa ostaticilor, iar ministrul de externe Yair Lapid a precizat că la faţa locului s-a deplasat consulul israelian de la Houston, Livia Link."Gândurile şi rugăciunile noastre sunt cu fraţii şi surorile noştri ţinuţi ostatici într-o sinagogă din Texas", a scris el pe Twitter.

*15.01.2022 ORA 22:51 SUA: Poliţia din Colleyville, Texas, implicată într-o posibilă luare de ostatici într-o sinagogă (mass-media)

Autorităţile americane negociază cu un bărbat care ar fi luat ostatici într-o sinagogă din Colleyville, statul Texas, în timpul serviciului religios de sâmbătă care era transmis în direct pe Facebook, potrivit Fort Worth Star-Telegram, transmite Reuters.

Departamentul de poliţie din Colleyville a informat pe Twitter mai devreme în cursul zilei de sâmbătă că realizează operaţiuni SWAT în clădirea care adăposteşte Congregaţia Beth Israel şi a spus că toţi locuitorii din apropiere au fost evacuaţi.Nu au fost raportaţi răniţi în interiorul clădirii, potrivit unei ştiri publicate de Dallas Morning News.

"Sergentul de poliţie din Colleyville Dara Nelson a spus că negociatorii au luat contact cu cineva din sinagogă despre care cred că este suspectul", a informat Dallas Morning News.

Bărbatul a putut fi auzit vorbind în ceea ce părea a fi un apel telefonic în timpul unei transmisiuni live a slujbei de Şabat ţinută în această sinagogă aparţinând iudaismului reformat.

"O să mor", a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută şi care a cerut de mai multe ori interlocutorului să i-o dea pe sora lui la telefon, potrivit AFP.

Transmisiunea live a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT).

Nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor aflate în sinagogă.

Congregaţia Beth Israel a fost înfiinţată în 1999.

Colleyville este o suburbie din Dallas-Fort Worth. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina