SUA: Pompeo promite să publice e-mailurile lui Hillary Clinton, după criticile lui Trump

SUA: Pompeo promite să publice e-mailurile lui Hillary Clinton, după criticile lui Trump

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, vizat de criticile neobişnuite ale preşedintelui Donald Trump, a promis vineri că va publica controversatele e-mailuri ale democratei Hillary Clinton menite să demonstreze, potrivit taberei prezidenţiale, că trebuie să fie trimisă în judecată, notează AFP.

În legătură cu atacul preşedintelui Statelor Unite la adresa lui, secretarul de stat a spus la postul Fox News: "Se va ajunge la asta. Vom publica aceste informaţii pentru ca americanii să le poată vedea".

Întrebat dacă va face acest lucru înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, Mike Pompeo a adăugat: "Vom face asta cât mai repede posibil. Sunt convins că vom vedea mai multe înainte de alegeri".

Devansat în sondaje de rivalul său democrat, Joe Biden, şi obligat să stea în casă la o săptămână după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, Donald Trump l-a atacat, joi, în mod neobişnuit pe Mike Pompeo, unul dintre puţinii care scăpaseră până atunci de criticile sale publice.

El s-a plâns că Mike Pompeo nu a reuşit să găsească cum să o incrimineze pe Hillary Clinton, fost secretar de stat, în afacerea e-mailurilor.

Aceste e-mailuri "sunt la Departamentul de Stat, dar Mike Pompeo nu a reuşit să le scoată de acolo, ceea ce este un lucru foarte nefericit', a declarat preşedintele-candidat. "Nu sunt mulţumit de el în legătură cu asta", "el conduce Departamentul de Stat, ar trebui să le scoată", a insistat el.

Hillary Clinton, fosta adversară democrată împotriva lui Donald Trump în 2016, a fost criticată pentru că a utilizat un server privat pentru o parte a corespondenţei sale la Departamentul de Stat, şi nu serverul guvernamental securizat. În campania contra ei, republicanul a cerut constant ca să fie închisă.

După o anchetă, FBI nu a reţinut acuzaţiile împotriva lui Hillary Clinton, apreciind numai că a fost "extrem de imprudentă".

"Amintiţi-vă, au existat informaţii confidenţiale pe un server privat. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a spus Mike Pompeo vineri. "Hillary Clinton nu ar fi trebuit niciodată să facă asta. A fost un comportament inacceptabil", a subliniat el.

O anchetă a democraţilor din Camera Reprezentanţilor a dezvăluit anul trecut că fiica lui Donald Trump, Ivanka, şi soţul ei, Jared Kushner, ambii consilieri la Casa Albă, au utilizat conturi private de e-mail pentru corespondenţă în legătură cu activitatea lor guvernamentală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut