SUA: Preşedintele Trump afirmă că Iranul pare să se afle la originea atacului împotriva Arabiei Saudite

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că Iranul pare să se afle în spatele atacului împotriva Arabiei Saudite, dar că doreşte să evite un conflict şi aşteaptă să afle "cu certitudine" cine este autorul, informează AFP.

Se pare că Republica islamică este cea care a vizat instalaţiile petroliere din Arabia Saudită, dar "vrem să stabilim cu certitudine cine a făcut asta", a declarat preşedintele Trump în faţa reporterilor în momentul primirii la Casa Albă a prinţului moştenitor al Bahreinului.

Atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite de la sfârşitul săptămânii, revendicat de rebelii yemeniţi houthi care sunt susţinuţi de Teheran, a redus în mod brutal aprovizionarea mondială cu ţiţei şi a trezit temerea unei escaladări militare între SUA şi Iran.

Donald Trump a comunicat de asemenea hotărârea de a-şi ajuta aliatul saudit, asigurând în acelaşi timp că doreşte să "evite" un război cu Iranul.

"Nu vreau război cu nimeni, dar suntem pregătiţi mai bine ca oricine" pentru un conflict, a adăugat preşedintele SUA. "Vom urma această cale? Vom vedea".

"Trebuie să discutăm cu Arabia Saudită (...). Discutăm şi cu Europa (...) dar pot să vă spun că a fost un atac puternic şi ţara noastră ar putea foarte uşor să îi răspundă printr-un atac mult mai puternic. Dar mai întâi vom vedea cu certitudine" cine este autorul, a mai declarat Trump.

În urmă cu trei luni preşedintele Donald Trump a renunţat să atace Iranul pentru a evita, conform propriei declaraţii, o decizie disproporţionată după un atac cu drone în care niciun american nu şi-a pierdut viaţa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing