SUA: Preşedintele Trump autorizează publicarea convorbirii sale telefonice cu omologul ucrainean Zelenski

SUA: Preşedintele Trump autorizează publicarea convorbirii sale telefonice cu omologul ucrainean Zelenski

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că a autorizat publicarea conversaţiei telefonice pe care a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care democraţii urmăresc lansarea unei proceduri pentru destituirea sa, transmite AFP.

Preşedintele american este suspectat că a făcut presiuni asupra Ucrainei în încercarea de a aduce prejudicii fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, care ar putea fi rivalului său la scrutinul electoral din 2020. Fiul politicianului, Hunter Biden, a început să lucreze pentru o companie ucraineană din domeniul gazelor începând din 2014.

"Mă aflu în prezent la Naţiunile Unite unde reprezint ţara noastră, dar am autorizat publicarea mâine (miercuri) a transcrierii complete (...) a conversaţiei mele telefonice cu preşedintele ucrainean, a postat Trump pe Twitter.

"Veţi vedea că a fost vorba de o convorbire telefonică amicală şi adecvată din toate punctele de vedere", a continuat şeful statului american. "Fără presiuni şi, spre deosebire de Joe Biden şi fiul său, fără contra-prestaţie!"

"Toate acestea nu sunt altceva decât continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istorie", a concluzionat Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”