SUA: Președintele Trump vizitează militari răniți

SUA: Președintele Trump vizitează militari răniți

Președintele Donald Trump și soția sa Melania au vizitat sâmbătă, la spitalul militar din Bethesda, statul Maryland, soldați americani răniți, relatează Reuters.

Trump a decorat un sergent cu medalia Purple Heart, pentru militarii răniți sau uciși în luptă. Rănit în Afganistan, în martie, sergentul a rămas fără un picior, a precizat un oficial al Casei Albe. "Când am aflat, am vrut să fac asta personal... Felicitări, grozav", i-a spus președintele. Reuters notează câteva gesturi ale lui Trump — o mână pe umăr, un sărut pe obrazul soției militarului, prinderea medaliei pe rever, o bătaie pe spate.

În cei opt ani cât a fost președinte, Barack Obama a vizitat de peste 20 de ori spitalul Walter Reed. Actualul președinte a fost acolo prima dată, dar în februarie a mers la baza aeriană Dover din statul Delaware ca să onoreze un militar rănit în Yemen, reamintește Reuters.

La sfârșitul acestei săptămâni, Trump nu s-a mai dus la clubul său din Florida, Mar-a-Lago, remarcă agenția citată. Opozanții din Partidul Democrat afirmă că deplasările frecvente în sud ale președintelui costă milioane de dolari din banii contribuabililor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...