SUA: Președintele Trump vizitează militari răniți

SUA: Președintele Trump vizitează militari răniți

Președintele Donald Trump și soția sa Melania au vizitat sâmbătă, la spitalul militar din Bethesda, statul Maryland, soldați americani răniți, relatează Reuters.

Trump a decorat un sergent cu medalia Purple Heart, pentru militarii răniți sau uciși în luptă. Rănit în Afganistan, în martie, sergentul a rămas fără un picior, a precizat un oficial al Casei Albe. "Când am aflat, am vrut să fac asta personal... Felicitări, grozav", i-a spus președintele. Reuters notează câteva gesturi ale lui Trump — o mână pe umăr, un sărut pe obrazul soției militarului, prinderea medaliei pe rever, o bătaie pe spate.

În cei opt ani cât a fost președinte, Barack Obama a vizitat de peste 20 de ori spitalul Walter Reed. Actualul președinte a fost acolo prima dată, dar în februarie a mers la baza aeriană Dover din statul Delaware ca să onoreze un militar rănit în Yemen, reamintește Reuters.

La sfârșitul acestei săptămâni, Trump nu s-a mai dus la clubul său din Florida, Mar-a-Lago, remarcă agenția citată. Opozanții din Partidul Democrat afirmă că deplasările frecvente în sud ale președintelui costă milioane de dolari din banii contribuabililor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

2 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

3 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

4 Hm, americanii...

5 A fost mâna Rusiei? / Misterul scufundării Mohammad Z și canalul Bîstroe