SUA: Prima conferinţă de presă oficială a preşedintelui Biden va fi pe 25 martie

SUA: Prima conferinţă de presă oficială a preşedintelui Biden va fi pe 25 martie

Preşedintele american Joe Biden va susţine prima sa conferinţă de presă pe 25 martie, la peste două luni după preluarea mandatului şi după ce şi-a atras critici pentru că nu s-a prezentat în faţa reporterilor mai devreme pentru o sesiune extinsă de întrebări şi răspunsuri, informează marţi AFP şi Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, este cea care a anunţat data evenimentului, la Darby, în statul Pennsylvania.

"Preşedintele Biden va ţine o conferinţă de presă oficială joi după-amiază, 25 martie", a declarat Psaki.

Preşedintele Joe Biden a avut o serie de întâlniri scurte cu presa după preluarea mandatului, pe 20 ianuarie, în care a răspuns doar la una sau două întrebări.

Reticenţa preşedintelui de a comunica mai extins cu presa a alimentat atacurile din partea unor adversari care încearcă să-l portretizeze pe actualul lider de la Casa Albă ca fiind super-protejat de echipa sa de teama comiterii unor gafe.

Întrebată de multe ori în ultimele zile cu privire la motivul pentru care preşedintele evită să organizeze conferinţe de presă, Jen Psaki nu şi-a ascuns nemulţumirea în răspunsul formulat.

"A participat la aproximativ 40 de sesiuni de întrebări şi răspunsuri de la sosirea sa" la Casa Albă, a răspuns purtătoarea de cuvânt, referindu-se la schimburile informale şi rapide dintre preşedinte şi reporteri în Biroul Oval sau în timpul scurtelor sale deplasări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria