SUA: Procurorii cer condamnarea unui ex-avocat al campaniei lui Clinton pentru că a minţit FBI în legătură cu Trump

SUA: Procurorii cer condamnarea unui ex-avocat al campaniei lui Clinton pentru că a minţit FBI în legătură cu Trump

Procurorii federali americani şi-au prezentat vineri argumentele finale în faţa unui juriu la Washington într-un caz penal care îl vizează pe Michael Sussmann, un fost avocat al campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton, cerând condamnarea acestuia pentru că a minţit FBI încercând să dăuneze candidaturii lui Donald Trump, transmite Reuters.

Cazul împotriva lui Michael Sussmann caută să stabilească dacă avocatul a minţit susţinând că nu reprezenta vreun client atunci când în septembrie 2016 şi-a aranjat o întâlnire privată cu avocatul special al FBI James Baker pentru a-i livra acestuia o informaţie, demontată între timp ca neadevărată, despre faptul că Organizaţia Trump ar fi comunicat în secret cu banca rusească Alfa-Bank.

'Inculpatul s-a folosit de privilegiul său de avocat de mare calibru la Washington, de fost procuror al Departamentului de Justiţie şi de prieten (...) pentru a scurtcircuita canalele normale şi a urgenta o întâlnire cu avocatul general al FBI', a afirmat procurorul Jonathan Algor.

Cazul împotriva lui Sussmann este condus de procurorul special John Durham, care a fost numit în 2019 de procurorul general de la acea vreme, William Barr, pentru a investiga eventuale erori în ancheta FBI privind eventuala complicitate a campaniei lui Trump cu Rusia.

Procurorii afirmă că Sussmann reprezenta doi clienţi atunci când s-a întâlnit cu Baker: campania prezidenţială a lui Hillary Clinton şi pe Rodney Joffe, un executiv în companii de tehnologie care a supervizat cercetările privind presupusele legături între Alfa-Bank şi Organizaţia Trump.

'La acea întâlnire, inculpatul a făcut o afirmaţie falsă atunci când i-a spus dlui Baker că nu se afla acolo în numele vreunui client şi că, în schimb, era acolo în calitate de bun cetăţean care oferea informaţia pe cont propriu', a adăugat procurorul Algor.

'Şi de ce a făcut inculpatul acest lucru? Pentru că ştia că trebuia să ascundă faptul că reprezenta campania Clinton şi pe Rodney Joffe pentru a putea să susţină faţă de FBI alegaţiile despre Alfa-Bank', a mai spus procurorul.

Sussmann îşi susţine nevinovăţia, iar avocaţii săi urmează să-şi prezinte pledoaria finală în cursul zilei de vineri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?