SUA relaxează sancțiunile împotriva Serviciului Federal de Securitate rus

SUA relaxează sancțiunile împotriva Serviciului Federal de Securitate rus

Ministerul de Finanțe american a relaxat joi sancțiunile impuse anul trecut împotriva Serviciului Federal de Securitate rus (FSB, fostul KGB) de fostul președinte american Barack Obama ca urmare a acuzațiilor potrivit cărora Moscova s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale din SUA, relatează Reuters.

Ministerul de Finanțe american a afirmat într-un comunicat că va permite companiilor din SUA să facă tranzacții limitate cu FSB care sunt necesare pentru a obține aprobarea de a importa produse din domeniul tehnologiei informațiilor în Rusia.

Semnificația mai largă a relaxării acestor sancțiuni nu este clară pentru moment. Ministerul de Finanțe emite de multe ori licențe generale, precum cele anunțate joi, pentru a ajuta companiile din SUA să depășească consecințele nedorite ale sancțiunilor asupra afacerilor.

Agențiile de informații din SUA au acuzat FSB-ul de implicare în atacurile informatice asupra Partidului Democrat în timpul alegerilor americane, câștigate de republicanul Donald Trump.

Măsurile luate la sfârșitul anului trecut de fostul președinte Barack Obama au prevăzut expulzarea a 35 de agenți ai serviciilor secrete ruse și închiderea a două centre utilizate de aceste servicii la New York și în statul Maryland, în apropiere de Washington.

Serviciile de informații ruse, GRU (serviciul de informații al armatei) și FSB (Serviciul Federal de Securitate) au făcut obiectul unor sancțiuni economice, la fel ca patru șefi ai GRU ? directorul său, Igor Korobov, și trei adjuncți ai acestuia — Vladimir Alekseev, Igor Kostiukov și Serghei Ghizunov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră