SUA-Republica Moldova: Victoria Nuland a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul SUA pentru agenda sa de reforme

SUA-Republica Moldova: Victoria Nuland a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul SUA pentru agenda sa de reforme

Subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice Victoria Nuland a felicitat-o pe Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, într-o discuţie telefonică, pentru victoria repurtată de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) în alegerile legislative anticipate din Republica Moldova, informează luni Deschide.md.

"Încântată să o sun pe preşedinta Maia Sandu pentru a o felicita, în numele Statelor Unite, pentru succesul alegerilor democratice din Moldova şi pentru a-i oferi sprijinul nostru pentru agenda de reforme a guvernului', a scris Nuland pe contul său de Twitter.

În 11 iulie 2021, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate. Într-un comunicat transmis de Departamentul de Stat la scurt timp după aflarea rezultatelor, Statele Unite ale Americii au felicitat Republica Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate şi au declarat că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu noul guvern de la Chişinău.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

PAS a depăşit categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,17% din electorat.

Datele CEC mai arată că Partidul Politic "Şor" (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,74% dintre alegători.

În condiţiile în care pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, urmând ca partidul preşedintelui Maia Sandu să aibă o majoritate covârşitoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria