SUA: Reverendul Jesse Jackson, spitalizat cu COVID-19

SUA: Reverendul Jesse Jackson, spitalizat cu COVID-19

Reverendul Jesse Jackson, pastor şi militant emblematic pentru drepturile civile în SUA, a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, deşi vaccinat, au anunţat sâmbătă reprezentanţii săi, relatează AFP.

Jesse Jackson, de 79 de ani, şi soţia sa Jacqueline Jackson, de 77 de ani, sunt trataţi la Northwestern Hospital din Chicago, a precizat organizaţia "Rainbow PUSH Coalition", prezidată de reverend, într-un comunicat publicat pe Facebook.

"Medicii le supraveghează în prezent starea de sănătate. Orice persoană a fost în contact cu unul dintre ei în cursul ultimelor cinci sau şase zile ar trebui să urmeze" directivele Centrului de control şi prevenire a bolilor, a adăugat organizaţia.

Tovarăş al lui Martin Luther King în anii 1960, orator talentat, acest pastor baptist născut pe 8 octombrie 1941 într-o Americă încă marcată de segregare s-a prezentat de două ori în alegerile primare democrate pentru preşedinţia SUA în anii 1980, fiind multă vreme personalitatea de culoare cea mai cunoscută care a încercat să ajungă la Casa Albă, până la Barack Obama.

El a fost vaccinat împotriva COVID-19 în luna ianuarie şi a făcut atunci apel la afro-americanii reticenţi să se vaccineze.

Anunţul privind spitalizarea sa are loc în condiţiile în care SUA, ţara care a înregistrat cei mai mulţi morţi de COVID-19 - peste 620.000 de morţi, se confruntă cu o nouă creştere a numărului de contaminări provocate de varianta Delta.

Jesse Jackson a anunţat în 2017 că suferă de maladia Parkinson.

În luna iulie, el a primit de la preşedintele francez Emmanuel Macron titlul de comandor al Legiunii de Onoare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina