SUA: Rudy Giuliani îl contrazice pe Trump în legătură cu demiterea directorului FBI James Comey

SUA: Rudy Giuliani îl contrazice pe Trump în legătură cu demiterea directorului FBI James Comey

Rudy Giuliani, care s-a alăturat recent echipei juridice a lui Donald Trump, l-a contrazis miercuri pe preşedintele american, spunând că acesta l-a demis anul trecut pe directorul FBI, James Comey, pentru că a refuzat să-i spună că era investigat, relatează dpa.

''Comey nu i-a spus, printre altele, că Trump nu era o ţintă a anchetei" privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA, a declarat fostul primar al New York-ului, într-un interviu difuzat la Fox News. ''Avea dreptul acesta. Hillary Clinton a înţeles acest lucru (în timpul anchetei în cazul e-mail-urilor). Dar el (Trump - n.r.) nu a vrut să înţeleagă'', a spus Rudy Giuliani.

"Alunecosul de James Comey, cel mai rău director FBI din istorie, nu a fost concediat din cauza investigaţiei false privind Rusia în care, apropo, nu a existat nicio înţelegere secretă ", a scris Trump luna trecută pe reţeaua de socializare Twitter.

Cu toate acestea, el a oferit anterior explicaţii variate pentru concedierea lui Comey, care conducea ancheta FBI privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016.

Rusia a negat orice amestec în alegeri, iar Trump a respins ideea că ar fi existat vreo legătură între echipa sa de campanie şi Moscova.

Giuliani a făcut aceste declaraţii la o zi după dezvăluirile potrivit cărora procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta privind Rusia, a ameninţat că îl va cita pe Trump pentru a-l forţa să vorbească cu anchetatorii.

Potrivit dpa, se pare că în interiorul echipei juridice a lui Trump au existat dezacorduri în legătură cu faptul dacă preşedintele american ar trebui să accepte să fie interogat.

Declaraţiile lui Giuliani au survenit totodată la câteva ore după anunţul potrivit căruia avocatul care a fost consilier principal al lui Trump în cadrul anchetei se va pensiona la sfârşitul lunii, aceasta fiind cea mai recentă schimbare în echipa sa juridică.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Ty Cobb discuta despre retragerea sa la pensie de câteva săptămâni.

Cobb urmează să fie înlocuit de Emmet Flood, care l-a reprezentat pe fostul preşedintele Bill Clinton în timpul procedurii de suspendare (impeachment) de la sfârşitul anilor '90, potrivit presei.

Plecarea lui Cobb survine la doar o lună după aceea a predecesorului său John Dowd, care a demisionat în luna martie, pentru că Trump i-ar fi ignorat sfaturile.

Giuliani, fost procuror federal care l-a susţinut pe Trump în 2016, s-a alăturat echipei acestuia luna trecută împreună cu doi foşti procurori federali care conduc o firmă de avocatură din Florida.

Miercuri, Giuliani a cerut de asemenea procurorului general Jeff Sessions şi adjunctului procurorului general, Rod Rosenstein, să pună capăt anchetei efectuate de Mueller ''în interesul justiţiei''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”