SUA se vor consulta cu aliații săi cu privire la renegocierea relațiilor cu Arabia Saudită

SUA se vor consulta cu aliații săi cu privire la renegocierea relațiilor cu Arabia Saudită

Statele Unite se vor abține de la decizii pripite privind revizuirea relațiilor cu Arabia Saudită, pe fondul măsurilor OPEC+ de reducere a producției de petrol și se vor consulta cu aliații, a fost declarat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, discutând cu reporterii de la bordul avionului prezidențial, care a zburat în Colorado.

Karine Jean-Pierre. Foto: EPA-EFE

Vom monitoriza îndeaproape în următoarele săptămâni și luni ce se va întâmpla în continuare cu decizia luată de OPEC și ne vom consulta cu aliații noștri, ne vom consulta cu Congresul și vor fi luate decizii informate”, a spus ea.

"Vrem să acționăm într-un mod echilibrat în această situație. Și va dura ceva timp", a adăugat Jean-Pierre.

Miercuri, președintele american Joe Biden a anunțat că administrația americană va lua măsuri împotriva Arabiei Saudite în legătură cu decizia de a reduce producția de petrol. Sunt luate în considerare diferite măsuri, a spus el.

Statele membre ale acordului OPEC+ au convenit pe 5 octombrie, la o întâlnire față în față la Viena, să reducă producția de petrol cu ​​2 milioane de barili pe zi din noiembrie și au prelungit acordul până la sfârșitul anului 2023.

Se presupune că Rusia și Arabia Saudită vor putea reduce producția de petrol cu ​​526 mii barili pe zi (b/d) fiecare, față de nivelul din august, ajungând la 10,478 milioane b/zi. Nivelul total al producției de petrol în țările alianței va fi de 41,856 milioane bpd. Washingtonul a criticat aspru decizia OPEC+. Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a declarat că decizia țărilor OPEC+ de a reduce producția de petrol are ca scop echilibrarea pieței globale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”