SUA: Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, subiectul nemulţumirilor preşedintelui Donald Trump

SUA: Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, subiectul nemulţumirilor preşedintelui Donald Trump

Donald Trump şi-a manifestat via nemulţumire în legătură cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, pe care îl consideră responsabil de alegerea preşedintelui băncii centrale a cărui politică de majorare a dobânzilor i-ar putea ameninţa campania prezidenţială din 2020, a afirmat vineri cotidianul Wall Street Journal, relatează AFP.

Preşedintele american îi mai reproşează trezorierului său turbulenţele de pe pieţele bursiere şi scepticismul faţă de metodele de şoc în domeniul relaţiilor comerciale, potrivit Wall Street Journal, citând surse anonime.

În cursul discuţiilor din ultimele săptămâni cu consilierii săi, Donald Trump s-a întrebat deschis dacă nu ar fi trebuit să îl numească pe Jamie Dimon, patronul primei bănci din SUA care, totuşi, a afirmat în public că se consideră mai inteligent decât omul de afaceri, în locul lui Steven Mnuchin, fost bancher la Goldman Sachs, administrator de fonduri şi producător de filme de mare succes.

Casa Albă a subliniat într-un comunicat că preşedintele "apreciază" activitatea depusă de Steven Mnuchin. "Secretarul Trezoreriei Mnuchin a fost eficient în punerea în aplicare a priorităţilor preşedintelui", a scris o purtătoare de cuvânt a executivului, Lindsay Walters.

Schimbările de dispoziţie ale preşedintelui sunt cunoscute şi criticile sale nu înseamnă neapărat că Mnuchin este pe punctul de a fi demis, dar, potrivit WSJ, partizanii săi se tem să nu aibă aceeaşi soartă ca fostul procuror general al SUA, Jeff Sessions, ori fostul şef al diplomaţiei Rex Tillerson.

Donald Trump, care vede performanţele bursei ca pe o măsură a succesului său la fel ca sondajele, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu recentele pierderi de pe Wall Street. "Dacă este atât de bun, de ce se întâmplă asta?", i-a replicat el unui vizitator care i-a adus recent un elogiu lui Mncuhin în faţa preşedintelui, a mai informat cotidianul.

Spre deosebire de alţi membri ai cabinetului, Steven Mnuchin îl cunoştea pe Donald Trump din perioada în care locuiau la New York. Preşedintele american a asistat chiar la căsătoria acestuia, mai scrie AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...