SUA: Senatul a aprobat numirea lui Scott Pruitt la conducerea Agenției americane pentru protecția mediului

SUA: Senatul a aprobat numirea lui Scott Pruitt la conducerea Agenției americane pentru protecția mediului

Senatul american a aprobat vineri controversata propunere a lui Donald Trump pentru conducerea Agenției americane pentru protecția mediului (EPA), Scott Pruitt, un sceptic al schimbării climatice, grație majorității republicane și în ciuda încercărilor democraților de a amâna votul, transmite agenția EFE.

Rezultatul votului a fost 52 pentru și 46 contra.

La audierea din Senat, din 19 ianuarie, Scott Pruitt a recunoscut că activitatea umană influențează schimbările climatice, însă a adăugat că amploarea acestui impact rămâne discutabilă, conform relatării AFP.

Numeroase organizații pentru protecția mediului, dar și adversarii politici democrați au criticat nominalizarea de către Donald Trump a acestui fost ministru al justiției din Oklahoma, care este acuzat că este climato-sceptic și că ar vrea să elimine o serie de importante reglementări federale pentru protecția mediului care afectează interese din sectorul industrial american.

"Lăsați-mă să vă spun: știința ne spune că se modifică clima și că activitatea oamenilor, într-o anumită măsură, influențează această schimbare", a declarat el în cadrul unei audieri în fața Senatului. Însă, "capacitatea de a măsura cu precizie gradul și amploarea acestui impact și ceea ce trebuie să facem în această privință fac obiectul unor discuții și dezbateri în curs de desfășurare", a adăugat viitorul șef al EPA.

Scott Pruitt este cunoscut pentru apropierea sa de sectorul industriei petroliere și a dat de mai multe ori în judecată EPA, instituția pe care o va conduce, în numele intereselor unor companii din Oklahoma.

Cu ocazia audierii din fața Senatului, Pruitt a ales să-și minimalizeze legăturile cu sectorul petrolier. "Trebuie să respingem ideea conform căreia dacă ești pro-energie (fosilă), atunci ești anti-mediu", a subliniat el.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...