SUA: Spre un acces limitat la armele de foc personale pentru militarii americani

SUA: Spre un acces limitat la armele de foc personale pentru militarii americani

O comisie independentă a recomandat vineri armatei americane să reglementeze mai bine accesul la armele de foc personale în bazele militare pentru a combate sinuciderile, numeroase în rândurile sale, scrie AFP.

FOTO EPA EFE

"Majoritatea sinuciderilor din armată implică arme de foc", notează un comitet având misiunea primită de la Pentagon anul trecut să lucreze pe această problemă, şi "reducerea accesului la arme de foc, în special în momentele de suferinţă intensă, reduce frecvenţa sinuciderilor".

Instanţa îndeamnă introducerea unei perioade de şapte zile între achiziţionarea unei arme şi retragerea efectivă a acesteia - patru zile pentru muniţie -, precum şi creşterea vârstei minime pentru achiziţionarea unei arme la 25 de ani.

Printre cele 120 de recomandări ale comitetului se numără şi cea de a înregistra toate armele celor care locuiesc în locuinţe militare, precum şi de a le păstra sub cheie.

Adoptarea lor ar întări normele actuale, care variază în funcţie de baze, deoarece depind de legile statului în care se află.

Accesul la armele de foc, slab reglementat în Statele Unite, este un subiect fierbinte de dezbatere politică în ţară, conservatorii opunându-se pe scară largă limitării accesului la acestea.

Peste 500 de militari şi 200 de rude ale militarilor s-au sinucis în 2021, potrivit Pentagonului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…