SUA: Test nereuşit de apărare antirachetă (oficial american)

SUA: Test nereuşit de apărare antirachetă (oficial american)

Armata americană a efectuat miercuri, din Hawaii, un test nereuşit de doborâre a unei rachete de exerciţiu, a precizat un oficial american, pe fondul îngrijorărilor crescânde privind programul balistic şi nuclear dezvoltat de regimul nord-coreean, transmite Reuters.

Oficialul, care a făcut declaraţii sub protecţia anonimatului, a precizat că o rachetă SM-3 Block IIA a fost lansată de la un sistem de testare Aegis Ashore ("Aegis la sol") din Hawaii, dar nu a reuşit să lovească o altă rachetă trasă de la bordul unei aeronave.

Racheta, dezvoltată de Raytheon Co în cooperare cu Japonia, este folosită pentru a intercepta rachete cu rază medie de acţiune.

Agenţia de Apărare Antirachetă nu a comentat rezultatul testului, dar a confirmat că a avut loc.

"Agenţia de Apărare Antirachetă şi marinarii din Marina Militară a SUA care formează echipajul Complexului de Testare a Sistemului Antirachetă Aegis la Sol (AAMDTC) au efectuat un test de tir cu rachetă cu încărcătură reală cu ajutorul unei rachete standard SM-3 Block IIA lansată de la Poligonul de Rachete din Kauai, statul Hawaii, miercuri dimineaţa", a declarat Mark Wright, purtător de cuvânt al agenţiei.

Un test de interceptare a unei rachete a eşuat de asemenea anul trecut, în iunie. Doar un test efectuat la începutul anului 2017 s-a dovedit a fi unul de succes.

Ultimul an a adus o intensificare a lansărilor balistice nord-coreene, unele rachete survolând teritoriul japonez, dar şi un al şaselea şi cel mai puternic test nuclear. Aceste acţiuni au determinat o campanie susţinută a SUA pentru întărirea sancţiunilor ONU, ceea ce Phenianul a numit un act de război. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA